Club Tennis Llafranc

Nou projecte

EL PROJECTE DE FUTUR

L’agost de 2022, el president Josep Lluís Marcó i el vicepresident econòmic Ferran Soriano van presentar en assemblea de socis algunes línies preliminars de com podria ser el CTLL del futur, sobre la base de tres escenaris futurs possibles.

Es va deixar ben clar que amb les reformes empreses, la supervivència del Club no està en joc, tot i que no vindrà sola. Quan li vam  preguntar a Ferran Porta quina era la fita més important en la història del CTLL, ho va tenir clar: “potser el més important per a mi és la capacitat que ha tingut el Club de perdurar en el temps. A pesar dels moments dolents, que sempre hi són, som aquí i aviat celebrarem el 50è aniversari”. El primer escenari segueix aquest mateix principi, és a dir, el CTLL podria continuar existint més o menys com està; caldrà afinar la gestió, aconseguir nous socis i noves fonts d’ingressos, i anar millorant instal·lacions i serveis a poc a poc, de forma orgànica; però el Club encara serà el que és ara, per molts anys.

Però hi ha escenaris més ambiciosos, que proposen que el Club faci un rellevant salt qualitatiu per esdevenir un referent multi-esportiu a l’Empordà, fomentant esports diversos i una vida social més activa; un punt de trobada, d’esport i de relacions, també de feina si cal, i amb uns equipaments a l’alçada dels nous temps i ajustats a les noves necessitats. Aquests escenaris tenen una mica més de risc econòmic: calen inversions importants per a ampliar l’edifici, millorar els equipaments i modernitzar els serveis al soci. És per això que la Junta i TEDESA tenen un grup de treball per avaluar possibles models de finançament o ampliacions de capital que permetin captar més socis (i, per tant, diners), sense posar en risc el patrimoni i les accions dels socis actuals. En l’escenari més ambiciós, amb equipaments de gimnàs i spa, el Club necessitaria arribar als 1400 socis (actualment en té 800 i escaig) per a fer front a la inversió i les despeses, una xifra semblant al seu màxim històric de fa uns anys.

El projecte d’aquest possible club del futur” es basa en un projecte inicial de l’arquitecte Josep Maria Miró qui, entre altres coses, ha fet la remodelació i el centre de convencions al Castell de Cap Roig per a la Fundació La Caixa. D’entre diferents opcions d’ampliació, presentades a l’assemblea de socis, l’opció escollida pel 95% dels assistents va ser la que amplia l’edifici abraçant la piscina per la banda nord, on ara hi ha el pàrquing. Aquesta ampliació, poc invasiva, mantindria les línies actuals del Club, ampliant-lo pel darrere per acollir un spa amb tractaments, una zona d’aigües i un gimnàs amb cabuda per a equipaments d’última generació, i sales d’activitats dirigides –fitness, ioga, pilates, spinning… –. Com diu Josep Lluís Marcó: “La Junta actual s’imagina el Club del futur amb els principis fundacionals intactes: un club d’amics amants de l’esport, que gaudeixin junts d’un entorn privilegiat, que estimin el territori –vinguin d’on vinguin– i que es comprometin a fer-ne un lloc de trobada i felicitat col·lectiva. Per a fer-ho, pensem que el Club s’ha d’actualitzar i, per això s’ha posat fil a l’agulla per a començar a construir, entre tots, el club que els nostres fills i nets gaudiran igual que el gaudim nosaltres”. A l’assemblea que es va celebrar l’agost, es va deixar clar que sigui quina sigui la decisió, aquesta s’haurà de prendre pels mateixos socis del CTLL i per la Junta General d’Accionistes de TEDESA, que són els òrgans sobirans. La Junta només proposa, el soci decideix.